Kitchen Νο Κ13

Ίσως το πιο προκλητικό σχέδιο ever.

Και ήταν πρόκληση για εμας, για τον λόγο ότι το σπίτι ήταν αρκετά ιδιαίτερο. Κολώνες, μικρές επιφάνειες τοίχου και αρκετές απαιτήσεις από τον πελάτη.

Κατασκευή κουζίνας από ξύλο δρυός, σε νεοκλασικό σχέδιο με μια εντυπωσιακή κορνίζα στο επάνω μέρος.

Εσωτερικά είναι από βακελίτη 18mm με pvc 1mm.
Εξωτερικά από κόντρα πλακέ θαλάσσης υπενδεδυμένο σε Δρυς, συν μασίφ πιχάκι επίσης δρυς, και όλο αυτό διχρωμία τύπου πατίνα.

Η επιλογή της πατίνας ήταν σκόπιμη: δένει όμορφα το φυσικό χρώμα του ξύλου με το πράσινο χρώμα του μάρμαρου.

Φέρει θέση για  μονόφυλλο ψυγείο, φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, εστίες, πλυντήριο πιάτων και απορροφητήρα.

Στην αριστερή μερια της κουζίνας, μια κολώνα χώριζε τον τοίχο σε δύο μέρη. Άφηνε ένα κενό χώρο στους 50cm και μετά το υπόλοιπο. Οπότε βάλαμε τροφοθήκη αριστερά και το ψυγείο ακριβώς μετά την κολώνα, ύστερα οι συσκευές και σε γωνιακή διάταξη οι εστίες με τον απορροφητήρα.

Στο δεξί του πάγκου, ο νεροχύτης «κάθεται» κάτω από το παράθυρο αξιοποιώντας το άπλετο φως που μπαίνει μέσα από αυτό.

Το πλυντήριο πιάτων έχει τοποθετηθεί ακριβώς διπλά στον νεροχύτη για την άμεση σύνδεση σε παροχή νερού και αποχέτευση και για την διευκόλυνση του χρήστη.

Το ιδιαίτερο στοιχείο της κατασκευής, η γωνιακή θέση του απορροφητήρα στο μεσαίο μέρος της κουζίνας, με αποτέλεσμα να τραβάει τα βλέμματα.

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Από Αριστερά 300 x 270 x 200 x 240cm ύψος.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:

Μηχανισμοί:
Τηλεσκοπικοί και μεντεσέδες soft closing της εταιρείας Hettich

Μάρμαρα:
Πάγκος και πλάτη: Green india