single-image
….απ’ τα σπάργανα
2023-11-09

Είναι γενικά παραδεκτό ότι η δουλειά του επιπλοποιού ξεκινάει αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες που απαιτούνται για την κατασκευή ενός σπιτιού. Επενδύσεις, πατώματα, ντουλάπες κλπ έχουν ήδη τοποθετηθεί και το σπίτι είναι έτοιμο να δεχτεί τα επιλεγμένα από τους οικοδεσπότες έπιπλα, που θα καθορίσουν την τελική πινελιά και το χαρακτήρα του χώρου.

Για άλλη μια φορά η Kapawoods Furniture & Woodcrafts σε συνεργασία με την  Κωνσταντάρας Χειροποίητο Έπιπλο έκανε τη διαφορά, απογειώνοντας το αποτέλεσμα και αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν κατασκευάζει απλά έπιπλα. Δημιουργεί λειτουργικές εφαρμογές στα μέτρα και στις ανάγκες των πελατών της.

Ο πελάτης, γνωστός της εταιρίας και των ανθρώπων της, ήρθε σε μας ενώ η κατασκευή των διαμερισμάτων του στον Άλιμο βρίσκονταν σε εξέλιξη.

archive-project-image-1

Σημαντικό, επόμενο βήμα, η οργάνωση και κατευθυντήριες γραμμές των συνεργείων ώστε να μην προκύπτουν αλλαγές και μπρος πίσω κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Χρειάστηκαν μήνες προετοιμασίας

 

και ήρθε η στιγμή για το πρώτο βήμα, με την  τοποθέτηση των εσωτερικών πορτών.

14 πόρτες από κάσα σε πλακάζ και πρεβάζι κουμπωτό σε κοντρα πλακέ θαλάσσης, βαμμένες σε λάκα σατινέ ενώ εσωτερικά είναι κατασκευασμένες με πλαισιο μασιφ από αμπούρα και χαρτοκυψέλη.

(μεντεσέδες εξωτερικοί βαρελωτοί  με αντιτριβικό κάλυμμα και ρουλεμάν. Κλειδαριά της ΑGB) 

 

Ακολούθησε η εφαρμογή των ξυλουργικών εργασιών: τοποθέτηση κουζίνας (για  την ακρίβεια δύο κουζίνες σε πανομοιότυπα σχέδια)ντουλάπας και επίπλων εισόδου και μπάνιου.

ΚΟΥΖΙΝΕΣ (ακολουθούν φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου)

Και οι 2 κουζίνες είναι κατασκευασμένες από ξύλο δρυός, σε νεοκλασικό σχεδιο με μια εντυπωσιακή κορνίζα στο επανω μερος. Η επιλογή της διχρωμίας ήταν σκόπιμη: Διαχωρίζει αισθητά τις 2 πλευρές και φωτίζει ευχάριστα τον χώρο.

(μηχανισμοί τηλεσκοπικοί και μεντεσέδες soft closing της εταιρείας Hettich)

Μάρμαρα της Kristella White με νεοκλασικό κοπτικό σχέδιο

Η κουζινα του 1ου ορόφου,

φέρει θέση για φούρνο, εστίες, φούρνο μικροκυμάτων, πλυντήριο πιάτων και απορροφητήρα.

Στο μεσο του πάγκου, ο νεροχύτης «κάθεται» κάνω από ένα δίφυλλο ντουλάπι με καθρέπτες.
Το πλυντήριο πιάτων έχει τοποθετηθεί ακριβώς διπλά στον νεροχύτη για την αμεση σύνδεση σε παροχή νερού και αποχέτευση και για την διευκόλυνση του χρήστη.

Η νησίδα εκτελεί χρέη τραπεζιού για φαγητό και μπορεί να μετατραπεί σε επιφάνεια εργασίας όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Για αυτό τον λόγο είναι χαμηλότερη σε σχέση με τη υπόλοιπη κουζίνα και έχει το ύψος που θα είχε ένα συμβατικό τραπέζι.

Η κουζίνα του 3ου ορόφου, κατασκευάστηκε με άλλη λογική. Η νοικοκυρά ηθελε τον νεροχύτη στην νησίδα ώστε να έχει «καθαρό» πάγκο εργασίας και τοποθέτηση επιπλέον ηλεκτρικών συσκευών.

Ο σχεδιασμός έγινε με πρόβλεψη για τοποθέτηση 2φυλλου ψυγείου, φούρνου συμβατικού και μικροκυμάτων.

Στο κέντρο της κουζίνας οι εστίες και ο απορροφητήρας στην επάνω μεριά «ντυμένος» με ξύλο και σκαλιστό μοτίβο.

Στην νησίδα, τοποθετήθηκε το πλυντήριο πιάτων όπως και τα συρτάρια για αποθήκευση.

Από την απέναντι μεριά, δεσπόζουν 4 καρέκλες με πιο ψηλό ύψος, ώστε να εξυπηρετούν ανάλογα.

Το ξύλο δρυός επιλέχθηκε και στις άλλες σταθερές κατασκευές.

 

ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ (ακολουθούν φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου)

Οι ντουλάπες είναι επισης στο ιδιο νεοκλασικό χαρακτηρα.
Με συρόμενες πόρτες soft closing και μηχανισμούς με βάση τις ανάγκες του κάθε δωμάτιου.

Το master bedroom εχει και την μεγαλύτερη ντουλάπα τρίφυλλη και συρόμενη

Το μεσαίο μερος αποτελεί τον «κοινόχρηστο χώρο» για τα μέλη του ζευγαριού, ενώ το αριστερό και το δεξί για το καθένα προσωπικά.

Στα παιδικά έχουν επιλεγεί δίφυλλες κατασκευές σε πιο χαρούμενα χρώματα, οπου στην μια πλευρά υπάρχουν συρτάρια και ράφια ενώ στην άλλη κρεμάστρες κάθε τύπου.

Η ντουλάπα στο χολ του ορόφου κάνει τη διαφορά καθώς αποτελεί ένα κεντρικό έπιπλο που εκτελεί χρέη γκαρνταρόμπας και καλλωπισμού ταυτόχρονα.

Μια κατασκευη σε γραμμικό σχέδιο από ξύλο δρυός και ταυτόχρονα εντυπωσιακή με τον στρογγυλό καθρέπτη στη μέση και τις «υφασμάτινες» πόρτες.

DRIVE THE EXTRA MILE…

Το σημείο κλειδί, σχεδιαστικά και κατασκευαστικά, ήταν η αξιοποίηση του χωρου κατω από την σκαλα.

Καθώς πρόκειται για  μεζονέτα, η ξύλινη σκάλα που τοποθετήθηκε από συνεργάτη του ιδιοκτήτη, είχε αρκετές τεχνικές αστοχίες και άφησε κενούς χώρους. Επίσης, κατω από την σκαλα είναι το πέρασμα για το πλυσταριό, που η νοικοκυρά του σπιτιού διασχίζει συχνά.

Ο κ. Κωνσταντάρας σχεδίασε εφ’ ενός μια συρόμενη κατασκευή από ξύλο δρυός με μηχανισμούς βαρέου τύπου για αποθήκευση παπουτσιών, αφετέρου μια πόρτα για το πέρασμα στο πλυσταριό. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και πρωτότυπο καθώς η συνολική εικόνα,  όταν όλα τα φύλλα είναι κλειστά, παραπέμπει σε μια όμορφη και ζεστή επένδυση τοίχου.

Με την ιδια λογική εκλεισε και η τριγωνική εσοχή ανάμεσα στα δύο πατήματα.

Η ξύλινη φασα που προστέθηκε στα πλαϊνά της σκάλας, στο ιδιο χρώμα με τις άλλες πόρτες, διακοσμεί πιο αποτελεσματικά την σκάλα και καλύπτει τεχνικά λάθη της τοποθέτησης της.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΑ ΕΙΣΟΔΟΥ(ακολουθούν φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου)

Σε κάθε είσοδο ορόφου, το σπιτι εχει ένα χώρο για τον ηλεκτρολογικό πίνακα και αυτόν του του κολεκτέρ. Εκεί σχεδιάστηκε έπιπλο που καλύπτει όλα αυτά ενώ παράλληλα αξιοποιεί τον υπόλοιπο χωρο. Στις πόρτες του τοποθετήθηκε καθρέπτης ώστε να μεγαλώνει ο χώρος και να διαχέεται το φως .(οι «πλάτες» των κολεκτέρ απουσιάζουν για την άμεση επίσκεψη σε περίπτωση ανάγκης).

Στον τελευταίο όροφο που καταλήγει η σκάλα υπάρχει ένα τσιμεντένιο στηθαίο για προστασία και κουπαστή.

Σε αυτό το σημείο δημιουργήθηκε μια ξύλινη λαβή, στο ίδιο  σχέδιο με αυτό της κουζίνας μιας και το ξύλο είναι πολύ πιο ζεστό και ασφαλές υλικο για αυτό το σημειο.

ΕΠΙΠΛΑ ΜΠΑΝΙΟΥ(ακολουθούν φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου)

Τελευταιο βήμα για την Kapawoods ήταν τα έπιπλα στα μπάνια.

Όλα τα έπιπλα που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν για τα μπάνια, έχουν μεταλλικά ποδια με απόσταση από το έδαφος,πλην ενός που είναι βιδωμένο στον τοίχο.

Η επιλογή του μεταλλικού ποδιού δεν είναι τυχαία καθώς δεν διαβρώνεται με τα νερα και αφήνει χώρο για αποτελεσματικό καθαρισμό στην κάτω πλευρά του επίπλου.

(τα έπιπλα  μπάνιου φέρουν πόρτες με soft closing μεντεσέδες, συρτάρια με soft closing μηχανισμούς και καλάθι άπλυτων.)

(Τα μάρμαρα είναι της Angel White με νεοκλασικό κοπτικό σχέδιο)

 

Λίγα λόγια για τη συνεργασία μας με τον πελάτη.

Δεν θα μπορούσε να τρέξει ένα project σαν κι αυτό εάν και οι δύο πλευρές δεν λειτουργούσαν με άψογο συντονισμό, συνεννόηση και κοινή λογική για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο πελάτης με ανοιχτό μυαλό και απόλυτη εμπιστοσύνη στο συνεργάτη, η εταιρία με σεβασμό στα θέλω του, άπειρη δημιουργικότητα και φυσικά τεχνογνωσία και εμπειρία αποτέλεσαν τα στοιχεία που χρειάστηκαν για αυτό το ζηλευτό πραγματικά αποτέλεσμα.

Μη διστάζετε να κάνετε κι εσείς να όνειρά σας πραγματικότητα

Γιατί το αξίζετε…!

Ελάτε σήμερα κοντά μας και ζητήστε μία δωρεάν μελέτη του δικού σας χώρου από τον εξειδικευμένο μας συνεργάτη.

Ένα οροφοδιαμέρισμα για τους γονείς του και μια μεζονέτα για τον ίδιο και την οικογένειά του. Γνωρίζοντας, πολύ καλά τις δυνατότητες της εταιρίας, ήξερε ότι ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή να απευθυνθεί σε μας… την ώρα που το έργο ήταν ακόμη στα σπάργανα!

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ

Για την Kapawoods Furniture & Woodcrafts:

  • 14 Πόρτες.
  • 2 Κουζίνες.
  • 4 ντουλάπες υπνοδωματίων.
  • 1 ντουλάπα – γκαρνταρόμπα για το χολ.
  • 3 ντουλάπες εισόδου
  • 2 ντουλάπες για το πλυσταριό.
  • 1 παπουτσοθήκη κάτω από τη σκάλα.
  • Κουπαστή σκάλας.
  • 5 έπιπλα για τα μπάνιου

 

H ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Η μελέτη, ο σχεδιασμός, οι συνδυασμοί, τα χρώματα ήταν η απόλυτη πρόκληση και για αυτό όλο το project ανέλαβε προσωπικά ο ιδιοκτήτης των εταιριών κύριος Τάκης Κωνσταντάρας ως ο μόνος σχεδιαστής και εξειδικευμένος στη μελέτη χώρων ανάλογου βεληνεκούς.

Μετά την ολοκλήρωση αρκετών συναντήσεων, ο κύριος Κωνσταντάρας συγκέντρωσε τόσο τις ανάγκες του πελάτη όσο τις κατασκευαστικές απαιτήσεις και μεθόδους που απαιτούνταν και προχώρησε στον σχεδιασμό των εφαρμογών και επίπλων.

 

archive-project-image-2
archive-project-image-3
archive-project-image-3